Dit weten we nu over de vliegtuigcrash en dood van Wagner-baas Prigozhin

Bij een vliegtuigcrash in Rusland zijn woensdag tien inzittenden om het leven gekomen. Wagner Group-leider Yevgeny Prigozhin zou aan boord hebben gezeten, maar zijn dood is nog niet officieel bevestigd. Dit is wat we tot nu toe weten.
Wagner Group-leider Yevgeny Prigozhin
Wagner Group-leider Yevgeny Prigozhin 
Het vliegtuig met in totaal tien mensen aan boord stortte woensdag neer in de Russische regio Tver, ten noorden van Moskou. Het was op weg van de Russische hoofdstad naar Sint-Petersburg.

Alle inzittenden kwamen daarbij om het leven. De tien lichamen zijn inmiddels door lokale autoriteiten gevonden en de zoekactie hiernaar is afgerond.
Het heeft er alle schijn van dat Prigozhin een van die tien doden is, hoewel dat nog niet door het Kremlin of Wagner zelf is bevestigd. De Russische luchtvaartautoriteit liet wel weten dat de leider van het huurlingenleger in het vliegtuig zat. Zijn naam staat ook op passagierslijsten.

Verder meldt Grey Zone, een Telegram-kanaal dat is gelinkt aan de Wagner Group, dat Prigozhin de crash niet heeft overleefd. Het is niet bekend waar Grey Zone zich op baseert.

In een kantoorgebouw van Wagner in Sint-Petersburg werden de lichten na het nieuws zodanig aangezet dat er een groot kruis te zien was. Bij het kantoor werden ook bloemen neergelegd en kaarsen aangestoken.

Ook Wagner-hoofdcommandant Dmitry Utkin zou zijn overleden. Hij stond ook op de passagierslijst van het vliegtuig. Utkin was een van de medeoprichters van het huurlingenleger en werd gezien als de rechterhand van Prigozhin.
nu

Post a Comment

Previous Post Next Post