Wat heeft de PKK te maken met de NAVO-toetreding van Zweden en Finland?

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat hij niet akkoord gaat met het NAVO-lidmaatschap van Zweden en Finland zolang die landen leden van de PKK onderdak bieden. Erdogan omschrijft deze leden als terroristen. Wat is de PKK eigenlijk? En waarom is de aanwezigheid van haar aanhangers voor Erdogan een reden om de NAVO-toetreding van Zweden en Finland te blokkeren?

Algemen - RTE
Algemen - RTE
De Koerdische Arbeiderspartij of PKK zegt te strijden voor politieke rechten voor Koerden in Turkije. Koerden vormen een minderheid verspreid over verschillende landen, met name in het Midden-Oosten.

De PKK schuwt geen geweld bij het bereiken van haar doelen. Daarom wordt de groep door onder andere de Europese Unie en de NAVO bestempeld als een terroristische organisatie.

Er is sprake van terrorisme als burgers tot doelwit worden gemaakt om angst te creëren in de hoop een politiek of religieus doel te bereiken. Als een organisatie of persoon op de terrorismelijst van de EU staat, worden financiële tegoeden bevroren en paspoorten ingenomen.

nu

Post a Comment

Previous Post Next Post