Huishoudens die niet verduurzamen houden tot 2035 een hoge energierekening

Energieleverancier Essent waarschuwt voor een tweedeling tussen huishoudens wat betreft hun energierekening. Met zonnepanelen of een warmtepomp kun je je energiekosten beperken. Houd je een cv-ketel, dan blijft je rekening hoog.
Energieleverancier Essent
Energieleverancier Essent 
Het verschil in de energierekening tussen huishoudens die wel kunnen verduurzamen en huishoudens die dat niet kunnen wordt richting 2035 groter, waarschuwt Essent-topvrouw Resi Becker naar aanleiding van onderzoek door adviesbureau Berenschot. "Daar moeten we wat aan doen."

In het onderzoek is gekeken naar hoe de energierekening van verschillende type huishoudens zich zal ontwikkelen, rekening houdend met de gas- en stroomprijzen in de komende jaren, het verbruik van huishoudens en overheidsmaatregelen. Prijzen blijven volgens de onderzoekers van Berenschot hoog. Belastingen en netbeheerkosten in de energierekening zullen oplopen.

De tweedeling waar de onderzoekers en Essent over spreken is te zien in de waarschijnlijke hoogte van de energierekening in 2035. Inflatie is daarbij buiten beschouwing gelaten. Iemand met een cv-ketel kan een rekening tussen 2.367 euro en 3.163 euro verwachten. Heeft een huishouden daarnaast zonnepanelen en eventueel ook een warmtepomp dan betaalt het al gauw 500 euro per jaar minder.
nu

Post a Comment

Previous Post Next Post