Energy Boost of more than 600 Euros

Energierekening gemiddeld ruim 600 euro hoger dan jaar eerder

Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik betaalde in juni 2.320 euro per jaar aan energie. Dat betekent een stijging van 37 procent (630 euro) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Energieverbruik
Energieverbruik
De rekening valt hoger uit door hogere energieprijzen en belasting. Hierbij is rekening gehouden met het prijsplafond. De totale energierekening verschilt per huishouden door verschillen in het verbruik en de contractvorm, meldt statistiekbureau CBS donderdag.

De gemiddelde energierekening lag in juni wel een stuk lager dan in november en december vorig jaar, toen deze rond de 3.000 euro uitkwam. Door de invoering van het prijsplafond in januari en de sinds februari dalende variabele leveringstarieven is de gemiddelde energierekening dit jaar elke maand gedaald.

De prijzen van de vaste en variabele leveringstarieven zijn bepaald op basis van energiecontracten van ongeveer 82 procent van de Nederlandse huishoudens.

De totale energierekening verschilt sterk per huishouden. Het woningtype, het bouwjaar, de isolatiegraad en de grootte van de woning, het leefpatroon, het gebruik van apparaten en het stookgedrag zorgen voor grote verschillen in het energieverbruik. Hierdoor verschilt niet alleen de energierekening, maar ook het voordeel dat huishoudens hebben van het prijsplafond. Dat is ingevoerd om consumenten en bedrijven te helpen met het betalen van de energierekening. Die liepvorig jaar flink op door de snel stijgende gasprijs.

bron:nu 

1 Comments

  1. De prijzen van de vaste en variabele leveringstarieven zijn bepaald op basis van energiecontracten van ongeveer 82 procent van de Nederlandse huishoudens.

    ReplyDelete
Previous Post Next Post