Israël viel Gaza en Libanon gedurende de nacht aan

Netanyahu riep het oorlogskabinet bijeen voor een vergadering

Israël lanceerde maandag vroeg luchtaanvallen op Gaza. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft een bijeenkomst belegd van hoge generaals en het oorlogskabinet. Israël lanceerde maandag vroeg luchtaanvallen op Gaza; vliegtuigen raakten de hele nacht Zuid-Libanon. Gezondheidsfunctionarissen in Gaza maakten bekend dat bij het twee weken durende Israëlische bombardement minstens 4.600 mensen zijn omgekomen.
Israël - Gaza
Israël - Gaza
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu riep een bijeenkomst van topgeneraals en het oorlogskabinet bijeen om het escalerende conflict te evalueren. Volgens Palestijnse media zijn verschillende Palestijnen gedood en anderen gewond geraakt bij een aanval op een huis nabij het vluchtelingenkamp Jabalia in het noorden van Gaza. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat twee mensen zijn omgekomen in het vluchtelingenkamp Jalazone bij Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. 

Israëlische vliegtuigen hebben twee Hezbollah-cellen in Libanon getroffen die "van plan waren antitankraketten en raketten op Israël af te vuren". Het Israëlische leger maakte ook bekend dat andere Hezbollah-doelen waren getroffen, waaronder een compound en een observatiepost. Hezbollah verklaarde in zijn verklaring dat een van zijn strijders werd gedood.
Bron: euronews

Post a Comment

Previous Post Next Post