Spanje: Conservatieven zonder meerderheid met extreemrechtse steun

Spanje: Conservatieven geen meerderheid met extreemrechtse steun
Bij de vervroegde algemene verkiezingen in Spanje kon de centrumrechtse Volkspartij (PP) niet het verwachte stempercentage halen, en had zij moeite om samen met de extreemrechtse Vox een meerderheidsregering te vormen. De partij van president Sánchez, PSOE, boekte meer succes dan verwacht.
Spain
Spain
Kiezers in Spanje gingen naar de stembus om te stemmen tijdens de vervroegde algemene verkiezingen die werden gehouden om de 15e termijn van afgevaardigden en senatoren te bepalen. 

Uit exitpolls bleek dat de Volkspartij 34,2 procent van de stemmen zou krijgen bij de Spaanse verkiezingen en dicht bij een meerderheid zou zitten, samen met de extreemrechtse Vox-partij, maar volgens onofficiële resultaten waren de stemmen van geen van beide partijen voldoende om een ​​meerderheidsregering te vormen. 

De leider van de Conservatieve Volkspartij (PP) en kandidaat-premier Alberto Nunez Feijoo vierde het succes van zijn partij door zijn aanhangers toe te spreken vanaf het balkon van het PP-hoofdkwartier in Madrid na de verkiezingen.
bron: euronews

Post a Comment

Previous Post Next Post