Israël heeft de Westelijke Jordaanoever, waar Hamas niet aanwezig is, veranderd in een slagveld

Israël heeft de Westelijke Jordaanoever, waar Hamas niet aanwezig is, in een slagveld veranderd

Sinds het begin van de oorlog in Gaza zijn Israëlische militaire operaties op de bezette Westelijke Jordaanoever frequenter en gewelddadiger geworden. Volgens analisten is de stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever, die vóór de Hamas-aanvallen het centrum was van invallen, nu een ‘slagveld’.
Westoever
Westoever
Terwijl de aanvallen van Israël op de Gazastrook op hun 69e dag doorgaan, heeft de regering van Tel Aviv de Westelijke Jordaanoever, waar Hamas niet aanwezig is, in een slagveld veranderd. vermoeiend. Nadat tien Israëlische soldaten in het zuiden van Gaza door Palestijnse strijders in een hinderlaag waren gelokt en gedood, zijn de aanvallen op de stad zelfs nog toegenomen. Volgens officiële gegevens van het Israëlische leger zijn sinds het begin van de operatie tegen Gaza 116 Israëlische soldaten omgekomen. 
Ondertussen is in de verklaring van het in Gaza gevestigde ministerie van Volksgezondheid het aantal Palestijnen dat is gedood tijdens de aanhoudende aanvallen van Israël sinds 7 oktober gestegen tot 18.787.  

In de verklaring, waarin stond dat het aantal gewonden was gestegen tot 50.897, werd eraan herinnerd dat de lichamen van veel mensen als gevolg van de bombardementen onder de ingestorte gebouwen bleven liggen en nog steeds niet konden worden verwijderd. Aanvallen door Israëlische straaljagers richten zich op de regio's Khan Younis, Shujaiya en soms Rafah in Gaza. Honderdduizenden burgers die hun huizen in het noorden van Gaza hebben verlaten, wachten nog steeds in de regio Rafah, dicht bij de Egyptische grens. Burgers beweren echter dat geen enkel deel van Gaza veilig voor hen is. 
bron: euronews

Post a Comment

Previous Post Next Post