Rechtbank VS geeft namen van mensen die banden hadden met Jeffrey Epstein vrij

De Amerikaanse rechtbank heeft een lijst met namen van mensen die banden hadden met de omstreden zakenman Jeffrey Epstein vrijgegeven. Het document telt 943 pagina's.
Rechtbank VS
Rechtbank VS
Op de lijst staan onder anderen de Amerikaanse oud-president Bill Clinton, de Britse prins Andrew en Michael Jackson. Vorige maand besloot een rechter dat de lijst openbaar moest worden gemaakt.

Het vrijgeven van de lijst werpt nieuw licht op de zaak. De nieuwe namen geven inzicht in de omvang van het misbruik en mogelijk worden nieuwe zaken geopend. Naar verwachting worden er op korte termijn meer documenten met informatie over Epstein vrijgegeven.

Het gaat om namen van slachtoffers, medewerkers en vermoedelijke medeplichtigen. Sommige namen werden tijdens het proces tegen Epsteins ex-partner Ghislaine Maxwell al bekend. In het document zijn haar getuigenis en ook die van vermeende slachtoffers als Virginia Roberts Giuffre en Johanna Sjoberg te lezen.

De mensen op de lijst zijn niet per definitie verdacht of dat ooit geweest. Zo worden volgens The Guardian ook namen genoemd van journalisten die aan de zaak hebben gewerkt. Namen van slachtoffers en vermeende slachtoffers zijn zwartgelakt.
nu

Post a Comment

Previous Post Next Post