Turkse voetbalbond stopt Super Lig-official heeft geraakt

Aanval op scheidsrechter Halil Umut Meler


Halil Umut Meler werd getroffen door Faruk Koca, president van MKE Ankaragucu, die het veld op rende nadat zijn team in de 97e minuut de gelijkmaker tegen kreeg in een 1-1 gelijkspel in de Super Lig tegen Caykur Rizespor.
Turkije - Ankara
Turkije - Ankara
"De wedstrijden in alle competities zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld", zei voorzitter Mehmet Buyukeksi van de Turkse FA [TFF] op een persconferentie. “Deze aanval is een avond van schande voor het Turkse voetbal”, voegde hij eraan toe.

Meler kreeg verschillende klappen van anderen terwijl hij op de grasmat lag en liep verwondingen op, waaronder een kleine breuk. Het incident leidde tot chaotische taferelen waarbij spelers en clubfunctionarissen betrokken waren.

Koca moest in het ziekenhuis worden behandeld, maar "na de behandeling zullen detentieprocedures worden uitgevoerd", zei de Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Ali Yerlikaya. Yerlikaya voegde eraan toe dat anderen waren gearresteerd vanwege hun aandeel in het incident, dat hij “sterk veroordeelde”. Meler, 37, is een van de beste scheidsrechters van Turkije en leidt internationale wedstrijden voor de FIFA. Hij staat ook op de elite-scheidsrechterslijst van de UEFA. "We zullen onze scheidsrechter tot de ochtend in de gaten houden vanwege een hoofdtrauma. We zullen hem na de noodzakelijke onderzoeken in de ochtend uit het ziekenhuis ontslaan."
bron: bbc

Post a Comment

Previous Post Next Post