Bitcoin overschreed de 40.000 dollar

Bitcoin: 40.000 Dollar Overschreden

Bitcoin, het grootste digitale activum, steeg boven de 40.000 dollar terwijl het zich in 2023 bleef herstellen, dankzij de verwachtingen van een daling van de rentetarieven en een toegenomen vraag van de fondsensector die op de beurs wordt verhandeld.
Bitcoin
Bitcoin
Bitcoin steeg met 2,9 procent naar $40.867 en bleef net onder dat doel op maandag 10.33 uur in Singapore , waardoor de sprong in 2023 naar 146 procent kwam. Bitcoin stond voor het laatst op dit niveau in april 2022, vóór de TerraUSD stablecoin-crash die bijdroeg aan een daling van $2 biljoen aan digitale activa. Beleggers zijn er steeds meer van overtuigd dat de Fed klaar is met renteverhogingen nu de inflatie afkoelt en de aandacht zich richt op de waarschijnlijke omvang van de verlagingen van volgend jaar. De veranderende achtergrond veroorzaakte de opkomst van de mondiale markten. De crypto-industrie wacht ook op de uitkomst van aanvragen van bedrijven als BlackRock om de eerste Bitcoin ETF’s in de VS te lanceren. Bloomberg Intelligence verwacht dat een aantal van deze producten in januari goedkeuring zullen krijgen van de Securities and Exchange Commission.

“Bitcoin wordt nog steeds ondersteund door optimisme over de goedkeuring door de SEC van ETF- en Fed-renteverlagingen in 2024”, aldus marktanalist Tony Sycamore van IG Australia Pty in een notitie. Sycamore voegde eraan toe dat grafiekpatronen wijzen op $42.330 als het volgende niveau om in de gaten te houden. De heropleving van Bitcoin na de crypto-crash van 2022 heeft het optreden van de VS doorstaan ​​waardoor Sam Bankman-Fried achter de tralies werd gezet wegens fraude bij FTX en strafregisters en enorme boetes werden overhandigd aan de leidende crypto-uitwisseling Binance en zijn oprichter Changpeng Zhao.
bron: bloomberg ht

Post a Comment

Previous Post Next Post