Het Israëlische leger hervat de aanvallen

“Humanitaire zoektocht” eindigt in Gaza

Hamas zegt dat meerdere gebieden zijn getroffen door Israëlische luchtaanvallen. Toen het Israëlische leger de gevechtsoperaties hervatte, beschuldigde het Hamas ervan de voorwaarden van een tijdelijke wapenstilstand te hebben geschonden. Kort voordat het staakt-het-vuren zou aflopen, klonken sirenes in het zuiden van Israël, en het Israëlische leger zei dat het een vanuit Gaza gelanceerde raket had onderschept.
Gaza
Gaza
Het door Hamas geleide ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat meerdere gebieden zijn getroffen door Israëlische luchtaanvallen. De wapenstilstand leidde tot de vrijlating van meer dan 100 gijzelaars die in Gaza werden vastgehouden, maar ongeveer 140 zitten nog steeds in gevangenschap. De hervatting van de vijandelijkheden zal de humanitaire crisis in het gebied waarschijnlijk verergeren, te midden van tekorten aan essentiële voorraden.

Het komt nadat een zevendaagse wapenstilstand tussen Hamas en Israël om 07.00 uur lokale tijd (05.00 uur GMT) afliep, waarbij het Israëlische leger snel aankondigde dat de gevechten waren hervat. Sindsdien heeft het verschillende doelen in de Gazastrook getroffen.
bron: bbc

Post a Comment

Previous Post Next Post