Turkije waarschuwt Israël, dat heeft aangekondigd Hamas in het buitenland te zullen 'jagen'

Türkiye waarschuwde: er zullen ernstige

gevolgen zijn


Naar aanleiding van de verklaring van Israël verklaarden Turkse inlichtingenbronnen dat "noodzakelijke waarschuwingen werden gegeven aan de gesprekspartners" en dat een houding in de tegenovergestelde richting "ernstige gevolgen" zou hebben. Turkije reageerde op Ronen Bar, het hoofd van de Israëlische binnenlandse inlichtingendienst Shin Bet, die zei dat hij op Hamas zou “jagen” in Libanon, Turkije en Qatar.
Turkey - İsrael
Turkey - İsrael
Volgens Anadolu Agency verklaarden Turkse inlichtingenbronnen dat, naar aanleiding van de verklaring van Israël, "noodzakelijke waarschuwingen aan de gesprekspartners werden gegeven" en dat een houding in de tegenovergestelde richting "ernstige gevolgen" zou hebben.

Inlichtingenbronnen benadrukten dat “de operaties van welke organisatie dan ook die zal proberen illegale activiteiten uit te voeren op het grondgebied van de Republiek Turkije niet zullen worden toegestaan” en herinnerden eraan dat de inlichtingendiensten in kwestie hebben geprobeerd illegale activiteiten uit te voeren op het grondgebied van Turkije. de Republiek Turkije eerder. Shin Bet-directeur Ronen Bar verklaarde in een opname-uitzending op de Israëlische staatstelevisie KAN dat "ze vastbesloten zijn Hamas-leiders over de hele wereld te vermoorden, inclusief Qatar, Turkije en Libanon, ook al duurt het jaren." Hoewel Shin Bet weigerde commentaar te geven op de kwestie, is het niet bekend wanneer en tegen wie Bar deze verklaringen heeft afgelegd. 

Met ‘München’ verwees de regisseur naar Israëls reactie op de aanval van 1972 op de Olympische Spelen in München door gewapende mannen van de Palestijnse groepering Black September, waarbij elf Israëlische atleten omkwamen. Israël reageerde op deze aanval door jarenlang moordoperaties uit te voeren tegen leden van de Black September-organisatie in verschillende landen.
bron: euronews

Post a Comment

Previous Post Next Post